Herrie in de Zoutmanstraat (Alphen aan den Rijn)


In de Zoutmanstraat in Alphen aan den Rijn is een renovatie gaande. Op kantoor slim uitgedacht; 's morgens om zeven uur beginnen de bouwvakkers. De huizen worden drie om drie gesloopt, gesleufd, van nieuwe leidingen voorzien, betegeld. Er komt een nieuwe keuken plus badkamer. Zo loopt de renovatie als een trein en hebben de bewoners het minst overlast. Althans dat was de gedachte van de Alphense woningbouwcooperatie en het aannemersbedrijf.
Maar het werkt niet!
De renovatie geschiedt op een koopje. De loodgieters en electriciens helpen met lossen en sjouwen, zo krijgen ze hun leidingwerk niet op tijd klaar. En half vier, is half vier, tijd om op te stappen. Vrijdag nog iets vroeger dan wacht het eindeweeks bier.
Het target van deze week hun target: draaiende cv's bij de bewoners werd niet gehaald.
Pech voor de bewoners, die zitten ook dit weekend in de kou.
Getergd en bijna overspannen gingen ze op zoek naar de opzichter, zo'n jonge joviale vent zonder organisatietalent. Hij is al naar huis, de bouwvakkers komen namelijk uit het hoge noorden en hebben een reistijd van twee uur voor de boeg. Dat is zielig.
De woningbouwcoöperatie die verzuimde te communiceren over de planning, de mogelijkheid tot wisselwoningen en de kniertige productinkoop, heeft een compenserend diner aangeboden. Maar ondanks dat de Zoutmastraatbewoners al weken niet hebben kunnen koken, hebben ze geen trek in een goedmaakdinertje. Best sneu voor de woningbouwcoöperatie....

Geen opmerkingen: