Het was koud maar toen we ze zagen...

>
De zwarte man is in charge of the whole world. En wederom waren we getuige van geschiedenis die gemaakt wordt. Overal om je heen hoorde je van mensen dat ze graag daar in the Mall hadden staan blauwbekken om HET mee te maken.
Help jezelf, dachten wij vanaf de bank in een lekker verwarmd huis met CNN op de buis. En maakten foto's van het scherm en kregen DE man en zijn vrouw helder in beeld.
Alsof je er live bij bent. Met een forwarding naar iedereen in je adresboek is het effect nog mooier. Want waar DE man gebruik heeft gemaakt van alle moderne media om op zijn hoge plaats te kunnen komen, deden we hem na.
Het resultaat is misschien niet zo machtig maar wel erg leuk, gezien de reacties op die mail.
Of voelen mensen zich bedonderd? Laat onverlet dat het Amerikaanse volk, althans 53% van hen in mijn achting is gestegen vanwege hun keuze en het lef om een ommekeer tot stand te brengen. They shall overcome en als DE man fouten maakt of toch niet zo progressief lijkt als beloofd...het punt is gemaakt: mensen kunnen veranderingen mogelijk maken. Geboren adel van hun door God gegeven tronen stoten, macht aan volkeren geven, zwarte presidenten kiezen, muren omverwerpen, enge gevangenissen sluiten, oorlogstribunalen openen, windmolenparken aanleggen, tripjes naar Mars en de Maan organiseren en ga zo maar door. `Geschiedenis laat mensen niet lijden; mensen maken de geschiedenis zelf'.

Geen opmerkingen: