Sprookjeshuwelijk

Hij heeft een sprookjeshuwelijk, vertelt de zestiger. Die dag is hij met de neef van zijn vrouw naar de vakantiebeurs geweest. Want hij en zijn vrouw, de prinses, trekken er graag samen op uit met de camper. Overal zijn ze al geweest, van oost naar west en van noord naar zuid, tot in het midden-oosten toe. Hij heeft een goed leven met zijn vrouw. Soms komt hij echter thuis en vindt hij een heks op de bank. Want ook prinsessen hebben wel eens de pest in.
Een sprookjeshuwelijk met her en der wat kleine haarscheurtjes want 'ja, hoe gaat het, eerlijk gezegd heb ik wel eens een scheve schaats gereden', vertelt hij spontaan na zijn zoveelste borreltje. ' Maar dat moet kunnen, uiteindelijk heeft er in de afgelopen twaalf jaar toch weinig ijs gelegen.' Zijn prinses is zijn tweede vrouw, de eerste is overleden. ' Ook dat gebeurt nu eenmaal.'
Zijn aangetrouwde neef, stapt niet zo makkelijk over de dingen des levens heen. Hij is een filosoof die niet goed geboerd heeft in zijn leven. Zijn studiegenoten hebben het beter gedaan, wonen in een boerdeij in 't Gooi en varen dure jachten. Hij heeft het accent op andere dingen gelegd in het leven, hij denkt graag en veel na over het leven en zoekt contact met mensen. ' Echt contact zodat het ergens over gaat'. En het ging dus ergens over, gisteravond in de kroeg tegenover het CS in Amsterdam, over liefde die deukjes kan hebben en dromen van heren op leeftijd.

Geen opmerkingen: